Herhaalrecepten – Huisartsenpraktijk ZuiderEs – Rijssen
Header afbeelding
Wijnand Zeeuwstraat 26-003 7462 DE Rijssen Tel:0548512563

Herhaalrecepten

Het aanvragen voor herhaalrecepten van chronische medicatie kan op de volgende manieren:

1. Receptenlijn (24 uur per dag)
U belt 0548 – 512563 en toetst een 2 in het keuzemenu.
U spreekt dan het antwoordapparaat in: Vermeld uw naam, geboortedatum en het medicijn, dosering en aantal tabletten.

2. Brievenbus
U kunt de lege doosje samen bundelen of de apotheeketiketten op een briefje plakken en deze in de daarvoor  bestemde brievenbus bij de balie deponeren.

3. E-services
Voorheen kon u via deze site een formulier invullen om herhaalrecepten te herhalen.

Deze functie hebben wij verwijderd, omdat wij nu gebruik maken van een patiëntenportaal. Voordeel voor u is dat uw chronische medicatie zichtbaar is en herhaald kan worden. U vinkt het vakje aan dat voor de medicatie staat die u wilt herhalen en vervolgens klikt u op aanvraag versturen. U kunt u zich hiervoor aanmelden bij de assistente in de praktijk. Uw chronische medicatie wordt dan geactiveerd en u kunt na inloggen op de beveiligde site uw medicatie herhalen. Voor meer informatie klikt u in de linker menu balk op online diensten. 

 Klik op het icoontje om een herhaalrecept aan te vragen als u al een account heeft.
Medicijnen, die u voor 10.30 uur bestelt, kunt u na 2 werkdagen afhalen bij uw apotheek. 


Let op
: Alleen chronische medicatie voor aandoeningen waar u voor bij de huisarts onder controle bent, wordt door ons herhaald. De medicatie die door de specialist wordt  voorgeschreven moet u daar aanvragen! De specialist is op de hoogte van eventuele veranderingen en controles.

Op verzoek van de Inspectie en in het kader van patiëntveiligheid is er een nieuwe richtlijn dat medicijnen alleen nog elektronisch mogen worden voorgeschreven. Woont u buiten Rijssen en heeft u ook een apotheek buiten Rijssen dan is het voor ons niet meer mogelijk om de recepten te faxen.